Kontroverserna bakom bromstestning i Formel 1

Vad är bromstestning?

Formel 1 är en snabb sport, och också en snål sådan. Även om hastigheten driver sporten, kan den orsaka lika mycket skada om föraren överraskas. Bromstestning fungerar på det här sättet. Ledaren dikterar tempot i F1 men om någon förare drar i bromsen utan rimligt skäl blir det svårt för föraren bakom, som måste vidta undvikande åtgärder för att undvika all kontakt.

Men i de flesta fall av bromstestning överraskas föraren nära bakom, och en kollision blir en regel snarare än ett undantag. På grund av den inneboende faran med bromstestning är det en sällsynt syn inom sporten.

Kända fall av bromstestning i Formel 1

Utöver dess konsekvenser och hotfull natur har det fortfarande förekommit några fall av bromstestning inom sporten. Den senaste är under Jeddah GP där Max Verstappen påstås slå för hårt i bromsen och Hamilton kolliderade med honom mitt i “förvirringen”.

“Tja, jag fick inte informationen så jag förstod inte riktigt vad som pågick. Det var väldigt, väldigt förvirrande”, sa Hamilton om händelsen som rapporterats av PlanetF1.

En liknande incident hände vid Azerbajdzjans Grand Prix 2017 med Sebastian Vettel och Lewis Hamilton. Vettel anklagade honom för att ha bromstestat när han gick ut på sväng 15 under säkerhetsbilen och de två bilarna fick kontakt. Det blev fult och tysken slog honom på sidan med sin Ferrari som vedergällning. Vettel fick ett straff av FIA för farlig körning. Om vi ​​går längre tillbaka på dagen anklagade Michael Schumacher den brittiske föraren David Coulthard för att ha bromstestat honom i Spa 1998. Tyskaren blev rasande när han sprang på Coulthard under ett kraftigt sprayskrik.

KINAS REAKTION

Kinas reaktion på den spridande diplomatiska bojkotten har sträckt sig från “inte alls besvärad” till “uppenbarligen ganska besvärad.”

Det amerikanska tillkännagivandet på måndagen fick den kinesiska ambassaden i Washington att publicera i en tweet: “Faktum är att ingen skulle bry sig om huruvida dessa människor kommer eller inte, och det har ingen som helst inverkan på #Beijing2022 för att framgångsrikt hållas.”

I Peking sa utrikesministeriet att amerikanerna blandar sig “av ideologiska fördomar och baserat på lögner och rykten.”

Australien avfärdades på onsdagen som “omogen, arrogant och dum att följa USA” av den kinesiska statliga tidningen Global Times. “Länder med rationalitet skulle tänka på sitt eget folks intressen istället för att samarbeta med USA:s meningslösa stunt.”