Inga fler ankor

Ohiobor fick sin första titt denna vecka på hur republikaner i kammaren och senaten tycker att våra 15 kongressdistrikt bör se ut.

Den republikanska representanten Jim Jordans ökända ankformade distraherade skulle omkonfigureras tillsammans med den demokratiska representanten Marcy Kapturs orm på sjön.

Det kan låta som ett steg i rätt riktning, men motståndarna var snabba med att påpeka att kartorna skapade demokratiska fästen på sätt som kunde ge GOP 13 platser.

Till exempel skulle ingen av kartorna ge Cincinnati ett demokratiskt distrikt även om 57 % av Hamilton County röstade på president Joe Biden 2020.

Ett dåligt omen för demokraterna?

Ohio fick två nya kongressmedlemmar denna vecka, och de var de kandidater vi förväntade oss.

Demokraten Shontel Brown vann sin plats i Cleveland-området, och republikanen Mike Carey vann stolen som sträcker sig från Columbus till Aten.

Carey kallade sin seger en signal till talmannen i USA:s hus Nancy Pelosi, men vi förklarar varför guvernörens lopp i Virginia var ett mycket större tecken på vad som komma skall 2022.

Skolstyrelselopp och debatten kring kritisk rasteori

Ohioborna valde också hundratals personer att tjänstgöra i kommunfullmäktige och skolstyrelser på tisdag kväll.

Dessa raser, även om de vanligtvis var sömniga och lokaliserade, blev folkomröstningar om nationella frågor som maskmandat, vaccinationskrav och hur vi undervisar om rasism i våra klassrum.

Vi bryter ner vem som vann, vem som förlorade och vad det betyder för 2022. Och vi berättar vad som hände med rådsmedlemmarna i två städer i Ohio som beslutade att förbjuda aborter.

Lyssna på “Ohio Politics Explained” på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts och TuneIn Radio. Avsnittet finns också tillgängligt genom att klicka på länken högst upp i artikeln.

USA TODAY Network Ohio Bureau betjänar Columbus Dispatch, Cincinnati Enquirer, Akron Beacon Journal och 18 andra anslutna nyhetsorganisationer över hela Ohio.

Vad var fredsavtalet?

De USA-sponsrade Dayton-fredsavtalen som nåddes hösten 1995 delade Bosnien längs etniska linjer i två autonoma regioner, den ortodoxa serbdominerade serbiska republiken och federationen som delas av katolska kroater och muslimska bosniaker.

Vad är det som går fel nu?

Med den internationella närvaron i regionen avtagande, har olösta rivaliteter och motsatta intressen bland de tre etniska grupperna återuppstått.

Den allvarligaste utvecklingen har varit stegen mot utbrytning av den bosnienserbiske ledaren Milorad Dodik, uppmuntrad av bristande påtryckningar från EU och USA, samt stöd från Ryssland och den traditionella allierade Serbien.