Bra sportsajter

En vanlig dagstidning brukar innehålla 20 till 25 procent sport, i synnerhet över helgerna och på måndagar. På nätet har inte sport lika stor andel av utrymmet men visst är det gott om bra sajter om sport och idrott.

Sport på nätet

Specialsajter

Många sportintresserade är fokuserade på en eller två olika sporter. För sådan specialintressen finns en uppsjö webbsidor. Följer man rally VM så har World Rally Championship (WRC) [http://www.wrc.com/en/] en utmärkt webbsida med häftiga bilder, länkar och en nedladdningsbar app för både ios och android. Dessutom finns en länk till en samling aktuella klipp på Youtube med krascher, hopp och annat spektakulärt.

Liknande sidor finns för Formel 1 [http://www.formula1.com/default.html] och banracing [http://www.stcc.se/] i Sverige. En samlingsplats för bilsport är Svenska bilsportförbundets [http://www.sbf.se/] sida. Därifrån kommer man lätt vidare till alla möjliga bilsporter.

Svenska fotbollsförbundet har naturligtvis en informativ sida, svenskfotboll.se med mycket nyheter och reportage. Naturligtvis finns där alla tabeller så man kan hålla koll på hur det går för favoritlaget. Nu är det väl så att den fotbollstokige inte bara är allmänt galen i fotboll utan har ett lag han håller hårt på. Alla lag i de högre serierna har sidor som beskriver fram- och motgångar för laget.

Webbsidor om sport i allmänhet

Den sportinriktade TV-kanalen Eurosport nöjer sig självklart inte med att bara sända sport på TV utan har en stark närvaro på nätet med Eurosport.se [http://www.eurosport.se] där nyheter och videoklipp från fotboll, tennis, cykel, motor, golf och vintersport, det vill säga en allmänt hållen webbsida med ambitionen att täcka det mesta inom se stora publiksporterna.

Våra nationella TV-kanaler har även de reportage och klipp från sportvärlden blandat med nyheter, men inte med samma omfång som Eurosport.

Sportbladet [http://www.aftonbladet.se/sportbladet/] som är Aftonbladets rosa sportbilaga går med väldiga kliv från att vara en papperstidning till att vara en webbsida till att vara en TV-kanal. I mars 2013 skriver Idrottens Affärer [http://www.idrottensaffarer.se/tv-nyheter/2013/03/aftonbladet-tv-storsatsar-pa-sport] att Aftonbladet-TV har fler tittare per dag än SVT-play och en stor del av utbudet är sport. I nyhetsblocket som körs måndag till torsdag mellan 18.00 och 22.00 är upp till två timmar sport.

Andra dagstidningar bevakar sportevenemang men Aftonbladet med sin rosa sportsatsning har objektivt sett kommit längst på webben.

Allt om sport på nätet och online har snabblänkar.se [http://www.snabblankar.se/sport/] som ambition att visa genom en diger länksamling som är väl kategoriserad. Sidan är mycket strukturerad vilket gör det lätt att hitta till just din favoritidrott.